Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over een van de producten van Amsterdam Trade Bank, of over de bank zelf? U vindt het antwoord waarschijnlijk bij de veelgestelde vragen.

Mocht u toch nog overige vragen, suggesties of klachten hebben klik dan hier.

De veelgestelde vragen gaan over:

ATB Connect

 • Informatie over ATB Connect

  Vragen over de toegang tot ATB Connect:

  Hoe wordt de veiligheid van ATB Connect gewaarborgd en welke maatregelen neemt ATB? 

  Informatie over veilig internetbankieren via ATB Connect vindt u hier

  Welke versleutelingsgraad gebruikt ATB bij haar internettoepassingen?

  Amsterdam Trade Bank hecht veel waarde aan de veiligheid van haar internettoepassingen en heeft daarom het coderingsniveau opgewaardeerd naar 256-bits om de veiligheid van communicatie via onze website te verbeteren.

  Om gebruik te kunnen maken van deze verbeterde codering raden wij u aan gebruik te  maken van het besturingssysteem Windows 7.

  Werkstations met Windows XP zullen nog steeds kunnen communiceren met onze toepassingen maar op een lager beveiligingsniveau.

  Microsoft heeft echter al kenbaar gemaakt dat dit besturingssysteem in de nabije toekomst niet meer zal worden ondersteund.

  Wat zijn de meest voorkomende problemen bij het inloggen?

  Via google en/of favorieten komt u vaak op een identiek lijkende maar verouderde inlogpagina terecht. ATB Connect kan dan niet goed functioneren. Het beste is dan ook om www.atbank.nl in de adresbalk van uw browser te typen.

  Een verouderde versie van Java en of Browser kan ook het goed functioneren van ATB Connect verstoren. U kunt hier meer lezen over de minimale vereisten.

  De gebruikersnaam bestaat uit 3 hoofdletters en 7 cijfers. 

  De inlog-button heeft maar 1 klik of "enter" nodig. Een 2e klik (ook wel dubbelklik genoemd) zal ervoor zorgen dat u niet succesvol kunt inloggen ondanks dat u wel van de juiste gebruikersnaam en wachtwoord gebruik maakt. 

  Mocht u uw gebruikersnaam of wachtwoord kopiëren uit een ander bestand, let er dan op dat er niet per ongeluk een extra spatie gekopieerd wordt.

  Waarom werkt 'Bewaar mijn gebruikersnaam' niet?

  'Bewaar mijn gebruikersnaam' werkt alleen indien de instellingen van uw computer cookies toestaan .

  Inloggegevens geblokkeerd/vergeten.

  Voor het opvragen van uw gebruikersnaam of het aanvragen van een nieuw wachtwoord verzoeken wij u gebruik te maken van de daarvoor bestemde functionaliteit op de inlog-pagina van ATB Connect. Na het correct beantwoorden van drie controlevragen zullen de betreffende gegevens per e-mail naar het bij ons geregistreerde adres verstuurd worden. Als alternatief kunt u ook een nieuw wachtwoord aanvragen middels een formulier dat u hier kunt vinden.

  Als uw gebruikersnaam geblokkeerd is, dient u telefonisch of per e-mail contact op te nemen met onze klantenservice.

  Mocht de optie ‘gebruikersnaam vergeten/wachtwoord vergeten’ niet functioneren, dan raden wij u aan om te controleren of u het gebruik van ‘javascript’ hebt ingeschakeld in uw browser.
   

  Nadat u bent ingelogd:

  Wanneer adviseert u mij het wachtwoord te wijzigen en wanneer is het verplicht?

  De Amsterdam Trade Bank hecht grote waarde aan het begrip veilig bankieren. Hierdoor hebben wij besloten om de veiligheidseisen van een nieuw wachtwoord te verscherpen door het aantal karakters uit te breiden en het vereiste om een speciaal teken toe te voegen. 1 keer per jaar bent u verplicht om het wachtwoord te wijzigen. Voordat deze deadline verstrijkt zult u hiervan een notificatie ontvangen. Een wachtwoord dient te voldoen aan de volgende kenmerken: Het nieuwe wachtwoord moet 8-12 karakters bevatten, minimaal een hoofdletter, minimaal een kleine letter, een cijfer en een speciaal karakter hebben. Een wachtwoord kan niet worden hergebruikt binnen 365 dagen.

  Transacties

  Onder ‘Internet Spaarrekening’ ( en het tabblad ‘ Transacties’ ) kunt u gedurende 24 maanden uw bij-, en afschrijvingen inzien via ATB Connect. Daarna worden ze verwijderd. We raden u dan ook aan om regelmatig een rekeningoverzicht uit te printen en te bewaren.

  Een overboeking naar uw tegenrekening kunt u doen via het onderdeel ‘Overboekingen’. Hier kunt u het bedrag invoeren en de uitvoerdatum selecteren. Let op: op werkdagen na 11:20 uur zal de valutadatum in dit scherm op de volgende werkdag staan. Dit betekent dan ook dat uw opdracht pas de volgende werkdag zal worden uitgevoerd. Meer hierover kunt u lezen bij Betalingsverkeer.

  Het is daarnaast ook mogelijk om een opdracht te agenderen. Dit betekent dat u betalingsopdrachten kunt opvoeren die in de toekomst uitgevoerd dienen te worden. 

  Renteoverzicht

  Het tabblad ‘Renteoverzicht’ is een weergave van een grafiek over de rente die u hebt opgebouwd / ontvangen over het vrij opneembare deel van uw spaartegoed. De maandelijkse rente-uitkeringen uit deposito’s zijn hier niet bij inbegrepen. Deze zijn in te zien bij de details van de afzonderlijke deposito’s.

  De grafiek toont voor de voorgaande twee jaren de ontvangen rente en geeft een weergave van de opgebouwde rente in het huidige kalenderjaar.

  De opgebouwde rente en/of prognose van de uiteindelijke rente zal aan het einde van elke werkdag worden bijgewerkt. Op de laatste werkdag van de week zal 's avonds al de rente voor het aankomende weekend zichtbaar worden. Meer informatie over rente vindt u hier.

  Wijzigen van gegevens/ opheffen binnen ATB Connect

  Behalve uw wachtwoord kunt u verder nog niets wijzigen of opheffen binnen ATB Connect. Meer hierover kunt u vinden bij administratie.

  Hoe sluit ik een ATB Internet Deposito af?

  Wanneer u een ATB Internet Deposito wenst af te sluiten dient u eerst een ATB Internet Spaarrekening te openen: een deposito is namelijk altijd gekoppeld aan een spaarrekening. Deze ATB Internet Spaarrekening kunt u openen via het digitale aanvraagformulier

  Wanneer u al een ATB Internet Spaarrekening heeft kunt u zelfstandig met wachtwoord en gebruikersnaam op uw persoonlijke bankomgeving een deposito afsluiten over een deel of over het gehele saldo van uw ATB Internet Spaarrekening:

  - Login op ATB Connect 
  - Klik op ‘Deposito’s’ en ga naar ‘Open nieuw deposito’
  - Vul het bedrag in en de uitvoerdatum en selecteer de looptijd /het rentepercentage van het deposito
  - Klik op ‘Verder’
  - Bevestig de deposito-opdracht door op ‘Bevestig’ te klikken

  Als u de opdracht op een werkdag vóór 15.00 uur invoert, zal het deposito dezelfde dag nog ingaan. Na dit tijdstip zal dit op de eerstvolgende werkdag gebeuren.

  In het vernieuwde ATB Connect heeft u de mogelijkheid om Ingeplande Overboekingen en Deposito’s op te geven. Voordat een deposito afloopt, kunt u dus al een nieuwe opdracht voor een door u gewenste datum opgeven. Het betreffende rentepercentage is in dat geval echter wel onder voorbehoud van tussentijdse rentewijzigingen.

   

Contact

Vragen? ATB helpt u graag.

Adres en Openingstijden