Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over een van de producten van Amsterdam Trade Bank, of over de bank zelf? U vindt het antwoord waarschijnlijk bij de veelgestelde vragen.

Mocht u toch nog overige vragen, suggesties of klachten hebben klik dan hier.

De veelgestelde vragen gaan over:

Betalingsverkeer/ Overboeken

 • Informatie over betalingsverkeer en/of overboeken

  Waar vind ik mijn IBAN-nummer?  

  Het International Bank Account Number (IBAN) vervangt vanaf 2014 het huidige bankrekeningnummer bij het verrichten van betalingen. Het IBAN van een Nederlands rekeningnummer bestaat uit 18 tekens (cijfers en letters) en het huidige rekeningnummer komt er altijd in voor. 

  Uw eigen ATB Internet Spaarrekening is echter niet direct gekoppeld aan het betalingsverkeer, dus hier hoort ook geen IBAN-nummer bij. Stortingen verlopen altijd via de tussenrekening onder vermelding van uw cliëntnummer. Deze details ontvangt u na opening van de rekening per e-mail. Uiteraard zijn deze ook via onze klantenservice op te vragen.

  De mededeling spoedopdracht/buitenlandse transactie 

  Door het verschil in betalingssystemen worden onze overboekingen door de ontvangende bank soms ten onrechte gelezen als een buitenlandse transactie of een spoedopdracht.

  Omdat het bij ons een normale overboeking betreft zullen wij geen kosten in rekening brengen. Indien de bank van de tegenrekening dit wel doet zullen wij als uitvoerende bank contact opnemen met de ontvangende bank. Het verzoek hiervoor dienen wij eerst schriftelijk van de klant te ontvangen. 

  De verwerking van binnenkomende betalingen

  Elke verzendende bank stelt een tijdstip waarvoor de opdracht tot overboeking dient te zijn gegeven. Sommige banken houden in hun voorwaarden een periode van 24 uur aan waarbinnen de overboeking bij de ontvangende bank dient te zijn ontvangen. Andere banken zeggen toe het dezelfde werkdag nog aan te bieden bij de ontvangende bank (mits de opdracht tot overboeking voor het gestelde tijdstip is ontvangen). Indien u constateert dat het bedrag bij u is afgeschreven betekent dit nog niet dat de bank van de begunstigde het bedrag al heeft ontvangen.

  Bij overboekingen naar Amsterdam Trade Bank is voor een snelle verwerking een omschrijving noodzakelijk. De instructie m.b.t. de omschrijving delen wij u bij de aanvraag van de spaarrekening mede.

  Mocht er een typefout in de omschrijving zitten of deze helemaal vergeten zijn dan wordt uw overboeking handmatig verwerkt. Om er zeker van te zijn dat het bedrag niet per ongeluk van eigenaar verandert accepteren wij alleen bedragen van de door u vooraf opgegeven tegenrekening. De verwerking zal echter wel een aantal uren langer kunnen duren.

  Indien u een bedrag heeft overgeboekt van uw tegenrekening naar uw spaarrekening en deze wordt niet bijgeschreven, dan dient u contact op te nemen met de verzendende bank om de transactie te laten onderzoeken. 

  Voor meer informatie wanneer uw bijschrijving zichtbaar is in ATB Connect kunt u hier klikken. 

  Amsterdam Trade Bank werkt met een tussenrekening

  Amsterdam Trade Bank werkt met een tussenrekening op naam van Amsterdam Trade Bank. Om er zeker van te zijn dat het bedrag niet per ongeluk van eigenaar verandert, accepteren wij alleen bedragen die afkomstig zijn vanaf de door u vooraf opgegeven tegenrekening.

  Het gebruik van de tussenrekening heeft verder voor u geen nadelige gevolgen of risico's met betrekking tot het Depositogarantiestelsel.

  Stortingsinstructie voor Nederlandse klanten

  Sinds 15 februari 2012 kunt u voor uw overschrijving van uw Nederlandse tegenrekening ten gunste van uw ATB Internet Spaarrekening storten:

  Begunstigde: ATB Internet Sparen
  IBAN: NL35ATBA0270000046
  BIC: ATBANL2A
  Omschrijving/mededeling: uw ATB klantnummer

  De verwerking van uitgaande betalingen (kosteloos tenzij anders aangegeven).

  Overboekingen ATB Internet Spaarrekening.

  Overboekingen van de ATB Internet Spaarrekening kunnen alleen door de klant zelf worden uitgevoerd via ons Internet bankierprogramma ATB Connect. U dient hier in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord, en kunt via het menu een overboeking invoeren. Het bedrag kan alleen worden overgeboekt naar de bij Amsterdam Trade Bank bekende tegenrekening en niet naar derden.

  Indien klanten hun opdracht via het Internet bankieren voor 11:20 uur Nederlandse tijd uitvoeren, zal het bedrag dezelfde werkdag worden overgeboekt.

  Wanneer de opdracht na 11:20 uur Nederlandse tijd is opgegeven zal het een werkdag later worden overgeboekt.

  Indien u een bedrag heeft overgeboekt van uw spaarrekening naar uw tegenrekening en deze wordt niet bijgeschreven, dan dient u met ons als verzendende bank contact op te nemen om de transactie te laten onderzoeken. 

   

   

Contact

Vragen? ATB helpt u graag.

Adres en Openingstijden